Blogg!

  • How to's

  • Tips fra kjente skuespillere

  • Quotes

Hvordan starte en skuespillerkarriere alene?

March 26, 2018

 
 
Hvordan blir man en hardtarbeidende skuespiller? Du vil bli overrasket over hvor tøff bransjen er. Mange nye skuespillere som vil starte en karriere vet kanskje ikke hva castingdirectors eller talent agents er. Det sier bare seg selv at du trenger å lære mer om bransjen før du gjør noe som helst annet. 
Her er 4 tips til hvordan du kan starte en skuespillerkarriere alene.

 

 

1. Diskuter med deg selv

Noe som er viktig for skuespillere er å finne ut hva som er målet for karrieren. Bruk 30 minutter av tiden din på å reflektere over hvorfor dette er det du vil. Er det fordi du har lyst å bli rik og berømt? Eller er det fordi du elsker kunsten? Ta deg en notatblokk. Sett deg ned og svar på desse spørsmålene. 
  • Hvorfor vil jeg blir skuespiller?

  • Hva er målet mitt?

  • Hvor flink er jeg til å takle press og avvisning? (Dette vil du møte mye av)

  • Hvor mye er jeg villig til å satse for å nå drømmen min

Og til slutt, har jeg det som skal til? 
JA!! Du har det du skal til. Det du trenger er ambisjon og motivasjon og viljestyrke! 
Hvorfor skuespillere ikke lykkes?
 

 

2. Legg en plan. 

Det finnes ingen feil måte å bygge en skuespillerkarriere på. Du må bare finne din måte.
Det viktigste alle fremadstormende skuespillere bør å ha i bakhodet er:  ikke rush inn i bransjen for fort og tro du skal ha overnight success bare fordi du så en annonse på internett som sier at du kan bli hva du vil. Du trenger en plan. Roma ble ikke bygd på en dag, men den ble bygd. Tålmodighet er en viktig del av arbeidet. Se filmer, se teater, les bøker og høst inn så mye informasjon som mulig. Der fins tonnevis av bøker som kan inspirere deg til akkurat dette. 
Eksempler er:
  • "An actor's Work" av Konstantin Stanislavski 
  • "Audition" av Michael Shurtleff
  • "Meisner on acting" av Sanford Meisner 
 
For å få en bedre forståelse av hva denne reisen dreier seg om, les alt du kan om teaterbransjen. Du vil bli overrasket over hvor mange folk som har studert skuespill og brukt tusenvis og innsett at de bare ikke liker å jobbe med kunsten. Dette er bare den naturlige reaksjonen til mennesket. Skuespill er ikke for alle.
 
 

3. Dine styrker

Der er utrolig mange kjente skuespillere som bare er født til å drive med skuespill, som bare har talentet. Det betyr likevel ikke at du som kanskje er litt sjenert og ikke føler at du kan slippe deg helt løs og være komfortabel fremfor kamera eller på scene kan bli verdens beste. Du trenger ikke å være flink for å starte, men du trenger å starte for å bli flink. 

 

 
Det du kan gjøre er å finne frem dine styrker. Hva er du flink til? Hvilke talenter har du?
- Kan du synge eller danse?
- Kan du få folk til å smile og le?
- Er du akrobatisk eller driver du med kampsport?
Desto mer du fokuserer på dine naturtalenter dess mer vil folk kjenne deg og akseptere deg for den spesielle styrken. Det er også lurt å bruke tiden din på å finne din "Type" 
"Type" er det castingdirectors bruker til å caste skuespillere utifra skuespillerens fysiske utsende og personlighet. Og da vil du vise castingdirectoren hvilken type rolle du er naturlig flinkest til å spille. 

 

Det du da kan gjøre er å sette deg ned fremfor et speil med en notatblokk og skrive ned dine karakteristiske trekk. Kanskje du ser ut og oppfører deg som en som kan jobbe i barnehage. Kanskje en sykepleier eller politimann? Eller kanskje du er muskuløs og kan spille en superhelt eller superskurk eller kanskje du rett og slett har utseende til en disneyprinsesse. Du kan også snakke med andre og spør de hvilken rolle de tror du kunne ha spilt. Typecasting er veldig ofte brukt i industrien. Som man kan se bruker de ofte samme skuespiller til å spille samme type karakter om og om igjen. Jason Statham, for eksempel, spiller badass gang på gang.
 
 

4. Småjobber

For å finne ut om dette er noe for deg så kan du også prøve å skaffe deg små statistroller. Bransjen stappfull av små jobber du kan søke på. Det kan være filmjobber, studentprosjekt, teaterjobber, statistroller, reklamejobber og musikkvideoer. Da er det viktig å melde seg inn i castingarkiv og facebookgrupper. Og dette finnes det masse av på nett, bare å begynne å søke. Da kan det være viktig å ha en monolog hvis du blir kalt inn til auditions!

 

 
Det er så fort gjort å tenke: 
Åååååå... Det er så vanskelig å drive med skuespill alene. Jeg har ingen andre som er interessert. Jeg har ingen øvelser! Og ender opp med å miste motivasjonen. Men det er helt feil, for der finnes mange øvelser som du kan gjøre hjemme alene på rommet ditt. Du kan for eksempel finne din egen monolog å øve på. Og dette er ekstremt viktig dersom du skal på auditions. På de fleste auditions kommer de til å forvente at du har en monolog klar. Skuespillerbransjen er tøff og derfor må du ha en vilje av stål og du må være klar over at det vil koste både tid og penger for å nå dine mål. Det er bare en del av spillet.
Please reload

Leonardo Dicaprio 5 tips

March 2, 2018

1/5
Please reload

Kjente skuespiller quotes (menn)

March 26, 2018

1/1
Please reload

Please reload