Blogg!

  • How to's

  • Tips fra kjente skuespillere

  • Quotes

Hvorfor skuespillere ikke lykkes

February 27, 2018

 

 

Mange folk både barn og voksne drømmer om å bli skuespiller. Jeg har gjort litt research på nett og kommet frem til 10 grunner hvorfor de fleste skuespillersjeler ikke lykkes. Kanskje du er en av de som ser forbi og virkelig vil dette. Da har du muligheten, og disse tipsene kan hjelpe deg litt på vei. 

 

 

Grunn 1 - Tar Feil 1.steg

De fleste fremadstormende skuespillere gjør allerede en feil fra første steg. De tror det første de må gjøre er å skaffe seg et bra headshot, en CV, sette sammen et følgebrev og skaffe seg en agent. Allerede første steg tråkker de utenfor bransjen. Du må gjøre noe før det som er RESEARCH! Her mener jeg, hva er dette yrke, hva inngår det? Hvordan kan jeg bli flink i det? OSV. INTERNETT!

 

Grunn 2 - Har Ingen økonomisk base

Mange fremadstormede skuespillere vet ikke hvor viktig det er å sette opp det økonomiske før man starter en skuespillerkarriere. Hvis du jobber fra 9 til 17 vil du umulig ha tid til å jobbe med skuespillerkarrieren din. Det er derfor det er bedre å sette opp flere strømmer av passiv og gjenværende inntekt, som vil tillate deg å bruke så mye tid som mulig på din skuespillerkarriere

 

Grunn 3 - De studerer ikke industrien

Mange skuespillere har ingen snøring på hva som skjer i industrien. De vet ikke hvem som caster prosjektet de er interessert i. De vet ikke hvem agentene de må kontakte er. Og de bruker tiden på å navigere på internett, spørre unødvendige spørsmål og se på skjemaer - når det de egentlig burde gjøre er å studere industrien. Følg med på nyhetene som skjer, hva kommer i fremtiden, bare ha en viss peiling på hva som foregår i industrien. 

 

Grunn 4 - De kjenner ikke seg selv godt nok. 

Skuespillere som håper på å nå toppen kjenner ikke seg selv godt nok. Man må huske at alt man gjør i livet, uansett hva som skjer går det igjennom en selv først. Jo bedre du kjenner deg selv, jo sterkere stiller du - spesielt i denne industrien som er stappfull av talentfulle skuespillere. Du må vite hva som er spesielt med deg slik at du kan skille deg ut fra resten av massen. Hvis man ikke gjør det, så har du ingenting som er interessant med deg. Du kan ha et fantastisk talent som du ikke har funne ennå, finn det! Dette er en stor grunn til at skuespillere med en drøm om å bli best, ikke klarer det.  

 

Grunn 5 - Folk tror at å gå på skole eller ta kurs ikke er så viktig

De som ikke synes det er viktig å bruke tid eller penger på skole eller kurs er de som ikke kommer lengre enn til familieteater. Fordi de har så mange venner og familie rundt seg som sier "Åååååh, du er så flink, du har utseende til en filmstjerne, du burde bli skuespiller" eller "Du ligner på Leonardo Dicaprio" Og deretter fortsetter å komplimentere. Men det du må gjøre er å begynne å studere, gå på en skole, ta kurs og la det koste hva det koster. Der vil du møte noen som vet og kan gi konkrete tilbakemeldinger. Kurs er viktig, skaff deg erfaring. 

Du kan ikke bli politi uten erfaring, du kan ikke bli doktor uten erfaring, du kan ikke bli advokat uten erfaring... Du kan ikke bli skuespiller uten erfaring. 

 

Grunn 6 - Du vet ikke hvilken type du er. 

Mange er ikke kjent med konseptet "type". Men du har hørt ordet ''Typecasting''. Vet du ikke hvilken Type du er blir konsekvensene at CVen med både headshot, resume, følgebrev og alle jobbene du har gjort. De går i alle forskjellige retninger og gir forskjellige signaler. Hvis du ikke vet hvilken type du er, vil jeg anbefale sterkt at du finner ut av det. Så fort du gjør det vil du finne ut at alt arbeidet du har gjort vil bli mer konsentrert og folk vil finne ut hvem du virkelig er. 

 

Grunn 7 - De har mangel på forretningsferdigheter. 

Hvis du er en skuespiller, er du en "freelanceprofessional". Det betyr at du har et produkt å selge. Og du vet hvilket produkt det er? Det er deg. Du må vite hvem som er kunden din og hvordan du skal markedsføre deg selv til alle de kundene der ute, slik at du får de jobbene du ønsker. Og igjen her er det research! Finn ut hvem du selger til, er det verdt å jobbe med dem? er de legit, tener du noe på det? Her er lett for å tape penger for å bli med i produksjoner, fordi folk dekker ikke alltid kost og losji. 

 

Grunn 8 - De tror at agenten skal gjøre all jobben

Mange fremadstormende skuespillere tror at med engang de får en agent så trenger de ikke lenger å stresse med å finne jobb. Alt de trenger er å bare ha telefonen i nærheten og vente på at den skal ringe. Du kan gjøre det slik, men det er respektløst ovenfor agenten. Derfor hvis dere jobber sammen som et team vil det fungere mye bedre og dere vil også ha større suksess og få flere jobber.

"Ask not what your agent can do for you. Ask what you can do for your agent" - Anthony L.Smith 

 

Grunn 9 - Du mangler fokus

Mange fremmadstormende skuespillere har ikke et planlagt mål. Vi snakker om å ha en spesifikk plan og et spesifikt mål som vil hjelpe dem dit de ønsker å være i karrieren. Hvis du ikke har en plan, planlegger du å feile. Har du en plan så har du 10 ganger større sjanse for å nå dit du ønsker å være i din skuespillerkarriere.

 

Grunn 10 - Du mangler motivasjon

Veldig viktig punkt!! Mange skuespillere drømmer om berømmelse. De vil være på film, tv og gå på rød løper. Likevel er det veldig få som er villig til å virkelig jobbe for dette. Ofre en lang reise med hardt, hardt arbeid og kanskje år for å komme dit de vil. Bare spør deg selv: Valgte du skuespill? Eller valgte skuespill deg? 

Hvis skuespill valgte deg fordi du kjente noe inne i deg at dette er noe du bare ikke klarer deg uten så anbefaler jeg å fortsette.. Hvis du valgte det på grunn av alle de grunnene tidligere, tror jeg du i fremtiden vil nå et punkt der du ikke er lykkelig.

 

 

Please reload

Leonardo Dicaprio 5 tips

March 2, 2018

1/5
Please reload

Kjente skuespiller quotes (menn)

March 26, 2018

1/1
Please reload

Please reload