Blogg!

  • How to's

  • Tips fra kjente skuespillere

  • Quotes

Hvordan spille en troverdig karakter

February 27, 2018

Å få publikum til å tro på karakteren du spiller handler bare om forberedelse. Bortsett fra teknikken din som hjelper deg bare å holde den i live. Med en bakgrunnshistorie er målet for hver skuespiller å oppnå den fulle, tredimensjonale karakteren. Som publikum må jeg tro at du ikke er en klisje eller en falsk representasjon av et menneske. Jeg skal kunne tro på hvert eneste ord som kommer ut av munnen din. Her er 5 tips om hvordan man kan sette seg inn i en karakter. 

 

 

 

1. Gjør leksa di. 

Dette er første steg før du begynner på repetisjoner. Sørg for at du vet nok og har kunnskap om hva spillet og karakteren din handler om. På denne måten vil du være klar til å ta beslutninger om karakteren din når du skal repetere. Det er viktig å lage en bakgrunnshistorie om karakteren din. 

VIKTIG! Du skal vite hvorfor du har blitt valgt. Hvorfor er du den riktige personen for denne rollen og trekk ut selvtillit fra det. Fortsatt vær fokusert på den delen du spiller, slik at når du går på scenen eller på sett, vil folk tro deg. 

 

2. Tenk fysisk

Måten du skildrer deg fysisk er et viktig element å bruke når du skal formidle karakterer. Spesielt hvis ikke scenen din har mye tale. Tenk på den fysiske delen av karakteren din og graden av selvbevissthet i hvordan karakteren din går, står, sitter og beveger seg rundt. En forbindelse er riktig etablert med publikum når de merker håret, klærne eller stillingen din. Tenk over desse faktorene neste gang du fremfører. 

 

3. Tro på underbevisstheten 

Som skuespiller må du tro på underbevisstheten. Når du tilpasser deg til situasjoner eller omstendigheter du lager selv, blir det mye lettere å tilpasse seg til en karakter med det samme underbevisste sinnet. 

 

4. Ikke overact dersom du ikke har fått beskjed om det

Dette punktet er rettet mest mot realismen i skuespill. Mange skuespillere har en stygg tendens til å overdrive på en slik måte at de mister kontrollen over pust og bevegelser. Dette gjør at publikum bare ikke tror på det, men de blir forvirret. De hører ikke hva du sier og da skjønner de ikke hvorfor karakteren din reagerer som den gjør. Og med det ender det med at der blir et stort sort hull med viktig informasjon som gikk rett over hodet på publikum. Overacting er bra på steder det hører hjemme, men artikulasjon er viktigst. 

 

5. Finn kilder som motivasjon

Se dypt inn i karakteren din og finn ut hva som motiverer den. Bruk det som kilder. Du må se bak manus for å oppnå denne tilstanden. Jo mer du vet hvorfor karakteren din utførte denne handlingen, jo lettere kan du komme inn i karakterens følelser og omgivelser.

 

Kilder:

Backstage

Please reload

Leonardo Dicaprio 5 tips

March 2, 2018

1/5
Please reload

Kjente skuespiller quotes (menn)

March 26, 2018

1/1
Please reload

Please reload