Blogg!

  • How to's

  • Tips fra kjente skuespillere

  • Quotes

Hvordan skaffe seg en bra monolog

February 27, 2018

 

 

 

En monolog er enetale fremført av en person. Dette kan du se mye av i spesielt teater, filmer og revy. Monologen brukes til audition for å vise castingdirectors hva du kan.  

Enten du skal på audition eller bare sitter hjemme og trenger noe å lese på er det greit å ha en monolog du kan fiske frem fra baklomma. På nett kan du søke på hundrevis av monologer ved å bruke kombinasjoner av filterer inkludert alder, kjønn og tema. Men det å finne den riktige monologen for deg kan virke veldig utfordrende. Du kan velge ut i fra noe du selv har opplevd eller en handling du kan relatere deg til. 

 

Vil du finne en kvinnelig monolog som handler om sjalusi? 

En klassisk mannlig monolog om kjærlighet eller hjertesorg?

Kanskje du vil velge en komisk monolog fra da du fant kompisen din gjøre... Du vet....

Eller du kan velge en monolog fra en Filmscene eller din favoritt TVserie. 

 

Når du har funnet en monolog du synes virker interessant kan du starte på rollefabelen.

Nå skal du selv tolke både monologen og karakteren på din måte. 

 

- Hvilken personlighet har karakteren din? Er den snill eller slem? Glad eller sur? Rolig eller hyper? Vær kreativ. 

 

- Hvordan ser den ut? Er den en 40 år gammal feit mann som banner over alt han kommer over? Eller en ung kvinne som er både vakker og veloppdratt. 

 

- Hvem snakker karakteren din til? Snakker den til seg selv? Telefon? Til en eller flere personer? Eller står den fremfor hele Norges land og holder en tale om rettferdighet? 

 

- Hvor kommer karakteren din fra før monologen starter? Kommer den hjemme fra? Kommer den rett fra en tapt fotballkamp? Eller kommer den hjem fra ferie? Dette hjelper virkelig på fremføringen. 

 

- Karakterens favorittmat, favoritt hobby, har den jobb, bor den alene osv...

 

Alt dette kommer veldig an på hva monologen handler om og hvordan den selv er beskrevet, men du skal likevel kunne klare å gjøre den til din egen. Dess mer rollebeskrivelse du har dess lettere vil du sette deg inn i karakteren og dess mer troverdig blir det. se hvordan spille en troverdig karakter

 

Det finnes mange både engelske og norske monologer, og du kan jo for eksempel ta en engelsk monolog og oversette den til norsk og gjøre den til din egen.

Please reload

Leonardo Dicaprio 5 tips

March 2, 2018

1/5
Please reload

Kjente skuespiller quotes (menn)

March 26, 2018

1/1
Please reload

Please reload